Γυμνάσιο - Λύκειο, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Μεγάλη διάκριση του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονικης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης»

 

Μια σημαντική και ξεχωριστή διάκριση έλαβαν οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Γιαννούλης Μάριος και Ψυχαράκης Ελευθέριος-Παναγιώτης, οι οποίοι συμμετείχαν στις δύο φάσεις του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» 2024 για τη Γ’ τάξη του Λυκείου.

Η πρώτη φάση του Πανελληνίου Διαγωνισμού Φυσικής «Αριστοτέλης» διεξήχθη στις 8 Δεκεμβρίου και μόλις 44 μαθητές/μαθήτριες της Γ’ Λυκείου σε σύνολο 545 προκρίθηκαν στη δεύτερη φάση.

Ο μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου κατάφεραν να είναι δύο από αυτούς που κέρδισαν την πρόκριση συμμετέχοντας σε μια ιδιαίτερα απαιτητική εξεταστική διαδικασία, η οποία έλαβε χώρα σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου της Αθήνας την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου. Οι μαθητές εξετάστηκαν σε θεωρητικά ζητήματα φυσικής αλλά και σε πειραματικές διεργασίες, που αφορούσαν τη λήψη και επεξεργασία επιστημονικών δεδομένων. Από τη διαδικασία αυτή προέκυψε η τελική κατάταξη για τη στελέχωση της εθνικής ομάδας που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 54η Ολυμπιάδα Φυσικής 2024 στο διάστημα 21 – 29 Ιουλίου 2024. Ο Ψυχαράκης Ελευθέριος-Παναγιώτης κατέλαβε την 24 θέση και ο Γιαννούλης Μάριος κατέλαβε την 28 θέση.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας, που για ακόμη μια φορά μας έκαναν περήφανους με το ήθος τους και τις επιδόσεις, τους γονείς τους, τους καθηγητές τους και τη διεύθυνση του σχολείου!!!