Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Δράσεις, Εκδηλώσεις, Τα Νέα μας

Η πλατφόρμα HATE2HATEEU πάει σχολείο!

 

Μία πρωτοποριακή εκπαιδευτική γέφυρα χτίζει το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με τη πρώτη ελληνική δωρεάν πλατφόρμα Καταπολέμησης Ρητορικής Μίσους και Συμβόλων Μίσους hate2hate.eu.

Ο επιστημονικός εποπτεύων Δημοσιογράφος και Ερευνητής, Αλέξανδρος Γ. Τανασκίδης, θα βρίσκεται με την πλατφόρμα την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, εντάσσοντας τις εκπαιδευτικές δράσεις (RAH) Ανθεκτικότητας κατά της Ρητορικής Μίσους, στις πρωτοβουλίες του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με τίτλο “Ψηφιακός Γραμματισμός”.

H πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην κινητοποίηση του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του σχολείου μας για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων 2023, ως μέρος της ευαισθητοποίησης του μαθητικού και εκπαιδευτικού δυναμικού μας και της θωράκισής τους για θέματα που άπτονται της παραπληροφόρησης, των Fakenews και της Ρητορικής Μίσους, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ήπιων και ψηφιακών δεξιοτήτων στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εκπαίδευσης.