Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ “CLIMATE IN ACTION” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με την εξαιρετική συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών των τάξεων Α’ και Β’ Λυκείου διοργάνωσε επιτυχώς το εργαστήρι “Το Μωσαϊκό του Κλίματος| Climate Fresk” δίνοντας την ευκαιρία σε όλους να εμβαθύνουν την κατανόησή τους γύρω από την κλιματική αλλαγή και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία διοργανώθηκε από τις διευκολύντριες του Climate Fresk: Μαρία Μυλωνά, Ευαγγελία Σαββίδου, Ερμιόνη Παράσχου και Αναστασία Ψαλλίδα, κατόπιν πρόσκλησης από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης ως συνέχεια της δέσμευσης του εκπαιδευτικού μας οργανισμού στην προώθηση της εκπαίδευσης για το κλίμα και την ενεργό συμμετοχή των νέων στα θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής.

Στο βιωματικό αυτό εργαστήριο που εξετάζει με τρόπο αλληλεπιδραστικό και διερευνητικό το φαινόμενο του Θερμοκηπίου, οι μαθητές και μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να μάθουν, να συζητήσουν και να προβληματιστούν για τις διάφορες πτυχές της κλιματικής αλλαγής, καθώς και για τις δυνατότητες που έχουν ως ατομικά και συλλογικά υποκείμενα για να συμβάλλουν στην αντιμετώπισή της. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, ενισχύθηκε η συνειδητοποίηση και η ενδυνάμωση των νέων, εξοπλίζοντάς τους με γνώσεις και εργαλεία για να γίνουν ενεργοί και περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένοι πολίτες στην προσπάθεια για ένα βιώσιμο μέλλον.

Η ενεργητική συμμετοχή τους στο εργαστήρι αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο βήμα προς ένα μέλλον, όπου οι νέοι όντας «μελλοντικά εγγραμματισμένοι» μπορούν να γίνουν οι «φορείς αλλαγής» μέσα από μια μετασχηματιστική εκπαίδευση!

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφερειακή Συντονίστρια της Βορείου Ελλάδος για το Climate Fresk, κα Μαρία Μυλωνά, καθώς και τις διευκολύντριες: Ευαγγελία Σαββίδου και Ερμιόνη Παράσχου για τη συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση του εργαστηρίου και τον ενθουσιασμό που μετέφεραν στους συμμετέχοντες μαθητές μας!

Υπεύθυνη Καθηγήτρια-Συντονίστρια Δράσης:

Αναστασία Ψαλλίδα, Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Yπεύθυνη Εκπαιδευτικών δράσεων: Ιωάννα Κόντου Φουντά

#EUClimateFresk  #SDG13 #SDG4,7  #youth empowerment #greeningEducation #greenskills