Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΑΜΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου οι μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων της θετικής κατεύθυνσης της Β’ τάξεως Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Οι μαθητές και μαθήτριες ήρθαν σε μία πρώτη γνωριμία με τις επαγγελματικές ατραπούς του εν λόγω τμήματος, ενώ πληροφορήθηκαν διεξοδικά για το πρόγραμμα σπουδών τόσο σε προπτυχιακό, όσο και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, προάγοντας τη βιωματική προσέγγιση της μάθησης και ένα εκπαιδευτικό σύστημα διαμορφωμένο, σύμφωνα με τις πρωτοπόρες μαθησιακές μεθόδους διδασκαλίας, θέτει στο επίκεντρο τον μαθητή, τις εξατομικευμένες ανάγκες, κλίσεις και προτιμήσεις του. Στόχος της σχολικής μονάδας είναι η διαμόρφωση συνετών χαρακτήρων, πανεπιστημιακών ερευνητών και μελλοντικών πολιτών οι οποίοι ανταποκρίνονται με αποδεδειγμένη επιτυχία όχι μόνο στον εγχώριο εργασιακό τομέα, αλλά και εκείνον του εξωτερικού.

Ευχαριστούμε θερμά τους κ. Νιτσιούλη και Φιλιππιάδη για την ευκρινέστατη παρουσίαση και ξενάγηση στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Την εκπαιδευτική δράση οργάνωσαν οι καθηγητές Κουρούπης Αλέξανδρος, Παντελιδάκης Κίμων.