Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ “EU CLIMATE PACT” ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του εκπαιδευτικού μας οργανισμού διοργάνωσε εκπαιδευτική δράση για τους μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξεως Λυκείου στο πλαίσιο του προγράμματος «Ευρωπαϊκός Εγγραμματισμός των Νέων», ως μέρος αφενός της ευαισθητοποίησης των μαθητών του ενόψει των Ευρωεκλογών 2024 τον Ιούνιο και αφετέρου της προετοιμασίας της αποστολής του Ελληνικού Κολλεγίου για την εκπαιδευτική επίσκεψη στην Έδρα του ΕΚ και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Συγκεκριμένα, η ομάδα των μαθητών και μαθητριών του Ομίλου για την ΕΕ (EU Club) είχε τη χαρά να φιλοξενήσει στον χώρο του εκπαιδευτηρίου μας την κα Μαριάννα Πέιου, Απόφοιτη του σχολείου μας και τελειόφοιτη Φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΔΠΘ, στις 19 Φεβρουαρίου, λίγο πριν της εξόρμησή μας στις Βρυξέλλες και στην καρδιά της ΕΕ.

Η κα. Μ. Πέιου με την ιδιότητα και της «Ambassador EU Climate Pact» παρουσίασε την εισήγησή της στους μαθητές και μαθήτριες. Ειδικότερα, αρχικά έκανε μια εισαγωγική παρουσίαση αναφορικά με την Ιστορία, τις σημαντικότερες Συνθήκες της ΕΕ καιτα θεσμικά τςη όργανα, και στη συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στις δράσεις της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή. Παρουσίασε την πρωτοβουλία EU Climate Pact της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην οποία μετέχει και εκείνη ως Πρέσβειρα και δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από το μαθητικό κοινό.

Φυσικά, δεν παρέλειψε να τονίσει τον κομβικό ρόλο που έπαιξε η φοίτησή της στο Ελληνικό Κολλέγιο και η ενεργή και με διακρίσεις συμμετοχή της στα πολλαπλά ευρωπαϊκά και διεθνή προγράμματα του εκπαιδευτηρίου μας για τη μετέπειτα εξέλιξή της και μελλοντική πορεία της!

Την ευχαριστούμε για την έμπνευση και την κινητροδότηση που παρείχε στους μαθητές μας για ενασχόληση με τα ευρωπαϊκά θέματα και τις πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα Νεολαίας εν γένει!

Τη δράση συντόνισε η Καθηγήτρια & Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: Αναστασία Ψαλλίδα

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: Ιωάννα Κόντου- Φουντά

#ΕUClimatepact #mazi_eu