Δημοτικό, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Δημοτικό του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη

 

#HCoT #education ✨

Στα πλαίσια του προγράμματος : Ενδιαφέρομαι και Ενεργώ – Κοινωνική Συναίσθηση και Ευθύνη, ασχοληθήκαμε διεξοδικά με την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η κατανόηση της σημασίας τους, η αναγνώριση της ύπαρξης στην ζωή των ίδιων και η εφαρμογή τους σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο αποτελεί άλλωστε το βασικό στόχο της εκμάθησης των δικαιωμάτων.

Μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων αναπτύξαμε εμπεριστατωμένα το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μιλήσαμε για την σπουδαιότητα της διασφάλισής τους. Έπειτα, μελετήσαμε ομαδικά τη δράση και το έργο της οργάνωσης UNISEF. Στην συνέχεια του προγράμματος δημιουργήσαμε το δικό μας κολλάζ με φωτογραφίες παιδιών από άλλες χώρες και κατασκευάσαμε την δικιά μας αφίσα με τίτλο: «Τα δικαιώματά μου από το Α έως το Ω». Τέλος, η παρακολούθηση παραμυθιού κέρδισε το ενδιαφέρον των παιδιών και τους αφύπνισε μεταλαμπαδεύοντας το μήνυμα της ανιδιοτελούς αγάπης.

Το πρόγραμμα αυτό στέφθηκε με επιτυχία καθώς μέσω αυτού, οι μικροί μας μαθητές ανέπτυξαν τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Κάποιες από τις οποίες είναι η συνεισφορά, η ενσυναίσθηση, η αποδοχή, η ευαισθησία και η ανθεκτικότητα.