Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΗΕ «ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ – UN4U»

 

Επισκέφτηκε το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ο κ. Δημήτρης Φατούρος, Επικεφαλής του Γραφείου για την Ελλάδα του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης ΟΗΕ στις Βρυξέλλες. Η ενημερωτική και εκπαιδευτική επίσκεψή του στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του παγκόσμιου εκπαιδευτικού προγράμματος του ΟΗΕ με τίτλο «Τα Ηνωμένα Έθνη για Σένα – UN4U» και συνοδευόταν από τον κ. Στέφανο Κατσούλη, Πρόεδρο του Ομίλου για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης.

Σκοπός της επίσκεψης και της παρουσίασής του ήταν να ενημερώσει τους μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου μας για την ιστορία, τον ρόλο, το έργο των Ηνωμένων Εθνών και τη σχέση του με την Ελλάδα από το 1945 μέχρι σήμερα, καθώς και για τις μελλοντικές δυνατότητες απασχόλησης στον ΟΗΕ και σε άλλες ειδικευμένες οργανώσεις των Ηνωμένων Εθνών. Η πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίασή του πλαισιώθηκε από την αναφορά του στην Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, τη συνεργασία του ΟΗΕ με την ΕΕ, καθώς και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (UNSDGs). Κατά την παρουσίασή του ο κ. Δ. Φατούρος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία της γλωσσομάθειας, της καλλιέργειας των ήπιων δεξιοτήτων στους νέους και νέες και τη συμβολή του εθελοντισμού.

Η αλληλεπίδραση των μαθητών και μαθητριών της Α’ τάξεως Λυκείου με τον κ. Φατούρο ήταν σημαντική και αποτέλεσε μια πολύ καλή αφόρμηση για την ενασχόλησή τους με το έργο και τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει ο διεθνής οργανισμός για όλους εμάς, ως παγκόσμιους πολίτες.

Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δ. Φατούρο και τον κ. Στ. Κατσούλη για την ευκαιρία και την κινητροδότηση που έδωσαν στους νέους και νέες του εκπαιδευτικού μας οργανισμού, συμβάλλοντας στην παροχή παγκόσμιας εκπαίδευσης.

Υπεύθυνη Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: Αναστασία Ψαλλίδα

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων Ελληνικού Κολλεγίου: Ιωάννα Κόντου Φουντά