Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην εταιρία «Tsoungari Biscotti»

Μαθητές της β’ τάξης του Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Tsoungari Biscotti» στη Θέρμη. Η επιχείρηση δραστηριοποιείται από το 1936 και είναι γνωστή για την παραγωγή αυθεντικών και ποιοτικών μπισκότων και γλυκισμάτων.

Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στον χώρο από την υπεύθυνη ποιοτικού ελέγχου της επιχείρησης η οποία ενημέρωσε τα παιδιά για τα καθήκοντά της τα οποία περιλαμβάνουν την επιθεώρηση της ποιότητας των συστατικών, την παρακολούθηση της διαδικασίας παρασκευής, την παρακολούθηση της υγιεινής και ασφάλειας, τον ποιοτικό έλεγχο των τελικών προϊόντων και την εκπαίδευση του προσωπικού.

Στο τέλος τις ξενάγησης οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με την υπεύθυνη και να θέσουν τα ερωτήματα και τις απορίες τους σχετικά με τη διαδικασία παραγωγής, την ποικιλία των προϊόντων και γενικότερα τη λειτουργία της επιχείρησης.

Η επίσκεψη αυτή υπογραμμίζει τη σημασία της ποιότητας παραγωγής και της ασφάλειας των τροφίμων. Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις προδιαγραφές ποιότητας και ασφάλειας που πρέπει να τηρούνται σε κάθε στάδιο της παραγωγικής διαδικασίας.