Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/τριών της γ’ Γυμνασίου στο CERN

Για 10η χρονιά πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών της Γ’ Γυμνασίου στο CERN, το μεγαλύτερο σε έκταση κέντρο πυρηνικών ερευνών στον κόσμο, στα σύνορα Ελβετίας και Γαλλίας. Οι μαθητές μας είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το πείραμα Alice και να περπατήσουν 54m κάτω από τη γη στις εγκαταστάσεις του δακτυλίου. Η ξενάγηση έγινε από διακεκριμένους επιστήμονες που συμμετέχουν στο πείραμα. Ακολούθησε συζήτηση στον χώρο εκθέσεων και παρουσιάσεων, όπου οι μαθητές έθεσαν πολύ ενδιαφέροντα και πρωτότυπα ερωτήματα, διευρύνοντας τις γνώσεις τους στον τομέα της φυσικής.

Εκτός από την επίσκεψη στο CERN, το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής εκδρομής περιλάμβανε ξενάγηση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, επίσκεψη στο κτήριο του Ερυθρού Σταυρού, καθώς και περιήγηση στην παλιά πόλη της Γενεύης και στα παράλια της λίμνης της. Επίσης, το σχολείο μας επισκέφθηκε το μουσείο Ολυμπιακών Αγώνων στη Λωζάνη, το μουσείο σοκολάτας της Nestle και τέλος το μουσείο της Mercedes στη Στουτγκάρδη.

Πέρα όμως από τις επισκέψεις στα παραπάνω μουσεία, δόθηκε στους μαθητές η δυνατότητα να ταξιδέψουν σε διάφορες πόλεις της Ελβετίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας, όπως στη Γενεύη, στη Λωζάνη, στη Βασιλεία, στο Κολμάρ, στο θέρετρο Σαμονί και στη Στουτγκάρδη, προσφέροντάς τους μοναδικές εμπειρίες από ένα μεγάλο τμήμα της Κεντρικής Ευρώπης.