Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτική εκδρομή της α’ Γυμνασίου στην Ξάνθη

Μαθητές και μαθήτριες της Α’ Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν το τριήμερο 4-6 Απριλίου την πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης.

Η καθιερωμένη εκπαιδευτική εκδρομή έχει βασικά αθλητικό χαρακτήρα και αφόρμηση. Διεξάγεται και διοργανώνεται επί συναπτά έτη στα πλαίσια των άριστων σχέσεων μεταξύ του σχολείου μας και τοπικών αθλητικών συλλόγων, οργανισμών αλλά και επισήμων φορέων της πόλης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά, να προπονηθούν αλλά και να παίξουν ποδόσφαιρο στις περίφημες εγκαταστάσεις και γήπεδα στα Πηγάδια Ξάνθης.

Παράλληλα όμως περπάτησαν και γνώρισαν την πόλη της Θράκης, επισκέφτηκαν όλα τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής όπως το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, την παλιά πόλη, το σπίτι του Μ. Χατζηδάκι, το μουσείο (εκθεσιακό χώρο) επονομαζόμενο ως «Σπίτι της σκιάς», χώρους στέγασης των περιβόητων αποκριάτικων συλλόγων αλλά και το υπέροχο, ειδυλλιακό υδάτινο τοπίο του Πόρτο Λάγος με το «πλωτό» μοναστήρι του Αγίου Νικολάου.

Οι εμπειριες ήταν μοναδικές κι οι αναμνήσεις αξέχαστες όπως μαρτυρούν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες με περηφάνια αλλά και οι συνημμένες φωτογραφίες.

Συνοδοί καθηγητές: Γυμναστής και προπονητής Ιωαννίδης Μανώλης, φιλόλογος Τσιόκας Δημήτρης