Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτική εκδρομή στο εργοστάσιο εμφιάλωσης της Σουρωτής

Στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας, τη Παρασκευή 18/11/2022, τμήματα της β και γ Γυμνασίου του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ επισκέφθηκαν το εργοστάσιο εμφιάλωσης της Σουρωτής, όπου έγιναν δεκτοί και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις από τον Κο Αντώνη Εμβαλωματή.

Η επίσκεψη είναι η πρώτη από μια σειρά επισκέψεων και δράσεων, που στόχο έχουν οι μαθητές να εντρυφήσουν στην επιχειρηματικότητα, την διαδικασία παραγωγής και την διάθεση των προϊόντων.

Οι μαθητές και μαθήτριες μας, ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου και παρακολούθησαν τη διαδικασία της παραγωγικής διαδικασίας. Παράλληλα, πληροφορήθηκαν για τα μέλη και τους διευθυντικούς ρόλους που υπάρχουν σε μία εταιρία, με σκοπό τον εντοπισμό των βασικών χαρακτηριστικών ενός κοινωνικού επιχειρηματία. Επιπλέον προβληματίστηκαν για το είδος της κοινωνικής επιχείρησης (εικονική επιχείρηση) που θέλουν να δημιουργήσουν και κατάφεραν να συναποφασίσουν για το ρόλο του κάθε μέλους στη δική τους εικονική εταιρία.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης προάγοντας τις δεξιότητες του 21ου αιώνα και πάντα πρώτο στην τεχνολογία και την επιχειρηματικότητα, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να αναπτύξουν τη κριτική τους σκέψη και να γνωρίσουν τις νέες επαγγελματικές δεξιότητες, ενισχύοντας την επαγγελματικότητα και την επαγγελματική τους ταυτότητα.

Υπεύθυνοι καθηγητές-τριες: Γιαγκούδη Ματίνα, Καραγιώργος Φώτης και Πολυχρονίου Βασιλική