Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Δράσεις, Εκδηλώσεις, Εκδηλώσεις, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Διακρίσεις του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην 5η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη»

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης για 5η συνεχόμενη χρονιά απέσπασε σημαντικές διακρίσεις στη μεγαλύτερη Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ. Η μαθήτρια του σχολείου μας Ρέβη Φωτεινή-Γεωργία κατέκτησε την 1η Εύφημο Μνεία ως Εμπειρογνώμονας  της Τουρκίας στην Επιτροπή για την Εξάλειψη των Διακρίσεων σε βάρος των Γυναικών, ενώ οι μαθήτριες Δάφτσιου Εβελίνα και Δημτσίκου Κωνσταντίνα κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις στην κατηγορία των μαθητών-δημοσιογράφων. Η φετινή διοργάνωση – που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 11-13 Δεκεμβρίου μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας τηλεργασίας λόγω της πανδημίας- τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ και συμπίπτει με την επέτειο των 75 χρόνων από την Ίδρυση του ΟΗΕ. Η Δρ. Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, αφ. Καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου, Επικεφαλής και Επιστημονικά Υπεύθυνη της Οργανωτικής Επιτροπής είχε τον συντονισμό της διοργάνωσης, στην οποία απηύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, διακεκριμένοι πανεπιστημιακοί καθηγητές και ο κ. Δημήτρης Φατούρος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο Περιφερειακό Κέντρο Πληροφόρησης του ΟΗΕ στις Βρυξέλλες.

Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές μας,  οι οποίοι απέδειξαν περίτρανα ότι «η πολιτική δραστηριότητα πρέπει να βιώνεται κι όχι απλώς να παρατηρείται», όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε η Δρ. Μαρία Γαβουνέλη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Νομικής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Υπεύθυνη Προγράμματος: Κοντογώγου Βασιλική

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων: Κόντου-Φουντά Ιωάννα