Δημοτικό, Τα Νέα μας

Γνωριμία των μαθητών και μαθητριών της Ε΄ τάξης με το Θέατρο Σκιών

Στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δεξιοτήτων με τίτλο «Λαϊκοί μύθοι και παράδοση» που εκπονείται φέτος στην Ε΄ τάξη του σχολείου μας, οι μαθητές και οι μαθήτριες γνώρισαν το Θέατρο Σκιών, τα ιδιαίτερα στοιχεία του αλλά και τους βασικούς χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν στα θεατρικά κείμενα.

Κατανόησαν το ιστορικό πλαίσιο ανάπτυξης του θεατρικού είδους και τα τεχνικά στοιχεία των παραστάσεων συνδέοντάς τα με το μάθημα της Φυσικής σχετικά με τη δημιουργία σκιών και τη λειτουργία του φωτός.

Στη συνέχεια, κατασκεύασαν με μεράκι και φαντασία τις δικές τους φιγούρες και έδωσαν φωνή στον δικό τους Καραγκιόζη με έξυπνους χιουμοριστικούς αυτοσχεδιασμούς.

Τέλος, παρακολούθησαν τη διαδραστική θεατρική παράσταση «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» του Οδυσσέα Κανλή, στην αίθουσα θεάτρου Αιμιλία Ρέτσου στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, όπου γέλασαν με την καρδιά τους και γνώρισαν τις τεχνικές και τα μυστικά του Θεάτρου Σκιών εκφράζοντας απορίες και συζητώντας για το περιεχόμενο της παράστασης.