Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Δράσεις, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Βράβευση στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού

 

Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι το Γυμνάσιο του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης κατέκτησε το 2ο βραβείο ανάμεσα σε 148 συμμετοχές, στην κατηγορία “Ψηφιακό παιχνίδι”, στον 4ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Εκπαιδευτικού Επιτραπέζιου και Ψηφιακού Παιχνιδιού, που διοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ).

Το βραβευμένο παιχνίδι, με τίτλο “Περιπέτειες στη Θεσσαλονίκη”, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα δημιουργικής εργασίας των μαθητών υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής, κ. Παρασκευόπουλου.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο online στη διεύθυνση:

https://scratch.mit.edu/projects/992516133 (μπείτε από PC)

Το ψηφιακό παιχνίδι “Περιπέτειες στη Θεσσαλονίκη” αναγνωρίστηκε για την καινοτομία του, την εκπαιδευτική του αξία και την ενσωμάτωση τοπικών στοιχείων που βοηθούν τους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη τους. Η ανάπτυξη του παιχνιδιού συνεισέφερε στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της κριτικής σκέψης και της συνεργατικότητας μεταξύ των μαθητών​​.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και τον κ. Παρασκευόπουλο για αυτήν την σημαντική διάκριση και τους ευχόμαστε περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον.

Ο διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Ένωση Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών και την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών, σε συνεργασία με την Ομάδα Εκπαιδευτικών για τον Διαγωνισμό ScratchGame, και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.