Τι προσφέρουμε στους μαθητές μας

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, με τη γόνιμη πείρα των 55 ετών, την πρωτοποριακή παρουσία στον εκπαιδευτικό τομέα και την πίστη στον πρωταρχικό σκοπό του για διαρκή παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, συνεχίζει την παιδαγωγική δραστηριότητά του, έντονα και καρποφόρα. Το πολύ προσεκτικά επιλεγμένο και άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό μας, χρησιμοποιώντας τα σύγχρονα εποπτικά μέσα και τις σύγχρονες μεθόδους παιδαγωγικής και διδασκαλίας, σέβεται τα οράματα και την προσωπικότητα του κάθε μαθητή, παρέχοντάς του όχι στείρες γνώσεις, αλλά ουσιαστική παιδεία. Έτσι δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή, να αξιοποιήσει ελεύθερα τη γνώση, πειθαρχώντας συνειδητά στους κανόνες του σχολείου. Τέλος θέτουμε ως στόχο την πνευματική εγρήγορση, την καλλιέργεια του μαθητή και την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς του, προκειμένου να αναδειχτεί νικητής στο στίβο της ζωής.

Ο πρωταρχικός στόχος των Εκπαιδευτηρίων μας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, η οποία εξασφαλίζει ουσιαστική παιδεία και επιτυχημένη μεταλυκειακή σταδιοδρομία.

Ζώντας σε μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική κοινωνία, δίνουμε βαρύτητα στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, της αγγλικής, γερμανικής και γαλλικής γλώσσας, καθώς επίσης και στην εκμάθηση χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Διαθέτουμε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικής, χημείας, βιολογίας, πληροφορικής, αθλητικές εγκαταστάσεις και αίθουσες εκδηλώσεων, που καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και διευρύνουν του ορίζοντές τους.

Επίσης, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης διοργανώνει και συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ και εκδηλώσεις πολιτιστικού – εκπαιδευτικού και αθλητικού χαρακτήρα, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε μαθητή να διακριθεί σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες και διαγωνισμούς.

Επιπλέον, η φιλοσοφία του σχολείου μας στηρίζεται στη συνεργασία εκπαιδευτικού, μαθητή και γονέα, αφού ενσκήπτουμε με αγάπη και κατανόηση, στο κάθε παιδί, εξατομικεύοντας τη διδασκαλία.

Η διδασκαλία των μαθημάτων του σχολικού προγράμματος εμπλουτίζεται και γίνεται με σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους, σε σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας, όπου οι μαθητές είναι χωρισμένοι σε ολιγομελή τμήματα, γεγονός που επιτρέπει την ενεργό συμμετοχή και επίβλεψη όλων των μαθητών σε καθημερινή βάση.

Τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας που σημειώνουν κάθε χρόνο οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στις πανελλαδικές εξετάσεις και η εισαγωγή των μαθητών μας σε υψηλόβαθμες σχολές των πανεπιστημίων της χώρας μας, αποδεικνύουν ότι η προετοιμασία που τους παρέχεται είναι άρτια και οι γνώσεις που αποκομίζουν ουσιαστικές. Γνώσεις που συντελούν στην υλοποίηση των στόχων και των επαγγελματικών προσδοκιών του κάθε μαθητή.

Η Διεύθυνση του σχολείου μας και το επίλεκτο διδακτικό προσωπικό αποτελούν ένα άριστο επιτελείο παιδαγωγών, που μοχθεί καθημερινά για την πρόοδο των μαθητών. Η διδασκαλία συνοδεύεται και ενισχύεται από εγχειρίδια για κάθε μάθημα, εμπλουτισμένα με πηγές, με σκοπό την καλύτερη αφομοίωση του μαθήματος. Επιπλέον, παρέχεται εξατομικευμένη διδασκαλία και πρόσθετες ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας, σε όλους τους μαθητές και κυρίως σε αυτούς που απασχολούνται σε αθλητικές ή άλλες υποχρεώσεις.

Τέλος, η βασική διδασκαλία συμπληρώνεται με τις συνθετικές εργασίες των μαθητών, σε θέματα ποικίλου ενδιαφέροντος, που εκδίδονται σε βιβλία ή συμμετέχουν σε διαγωνισμούς.

Για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, η τήρηση στοιχειωδών κανόνων, που σχετίζονται με την ευπρέπεια και το ήθος, θεωρείται απαραίτητη. Όμως, έχοντας επίγνωση ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού αποτελεί λειτούργημα, οι καθηγητές του σχολείου μας, ως γνώστες της παιδοψυχολογίας και της σύγχρονης παιδαγωγικής, στέκονται δίπλα στον έφηβο μαθητή, κατανοώντας τις ιδιαιτερότητες της ηλικίας του και παρέχοντάς του κάθε είδους βοήθεια και στήριξη. Για μας κάθε μαθητής είναι μια ξεχωριστή, μοναδική προσωπικότητα. Εξάλλου οι νέοι μας καλούνται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σύγχρονο σχολείο, στο δικό τους σχολείο, στο δικό τους χώρο. Αυτό το χώρο μαθαίνουν να σέβονται και να προστατεύουν, διότι γνωρίζουν ότι εδώ αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη μιας μικρής κοινωνίας. Εδώ νιώθουν να περιβάλλονται από ανθρώπους που τους αγαπούν και νοιάζονται γι’ αυτούς, αισθάνονται ασφάλεια και ικανοποίηση, προσπαθούν για το καλύτερο και το καλύτερο είναι αυτό που τους δίνει το σχολείο τους. Είναι γεγονός ότι οι μαθητές, σε καθημερινή βάση αναλώνουν ένα σημαντικό μέρος από το χρόνο τους στο χώρο του σχολείου. Έχοντας λοιπόν, επίγνωση της ευθύνης που αναλάβαμε, προσπαθούμε συνεχώς και καταφέραμε να δημιουργήσουμε ένα ευχάριστο και πλήρες σχολικό περιβάλλον, με αγάπη και φροντίδα για το μαθητή προσβλέποντας στον αυριανό ενεργό, σκεπτόμενο και καταξιωμένο πολίτη. Έναν αυριανό πολίτη, ο οποίος να διακρίνεται για το πάθος του για τη ζωή και τη μεστή, βιωμένη κριτική του σκέψη.

Απόφοιτοι του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είναι σήμερα επιτυχημένοι επιστήμονες, πολιτικοί, έμποροι, βιομήχανοι, άριστοι επαγγελματίες και χρήσιμα μέλη της κοινωνίας, οι οποίοι διαπρέπουν σε όλους τους τομείς, στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Δε μπορεί να γίνει ονομαστική απαρίθμηση των αποφοίτων αυτών, διότι σίγουρα θα αδικηθούν πολλοί. Όμως, περίτρανη απόδειξη της εμπιστοσύνης που τρέφουν για το σχολείο μας, αποτελεί το γεγονός ότι εδώ εμπιστεύονται την εκπαίδευση των παιδιών τους.