Εκδηλώσεις

Αποφοίτηση Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης 2019

Για μία ακόμη χρονιά το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έδωσε τον δικό του τόνο στο θεσμό της αποφοίτησης των μαθητών του Λυκείου του, με εορταστικές και τιμητικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του, στο υπαίθριο θέατρο.

Σε ένα κατάμεστο από γονείς και φίλους του σχολείου μας, από μαθητές, μαθήτριες και άλλους προσκεκλημένους φωτίστηκε η βραδιά με τις φαντασμαγορικές λάμψεις των δρωμένων που είχαν διοργανώσει οι συντελεστές της αποφοίτησης.

Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία του κ. Πέτρου και Ιωάννας Φουντά, ιδρυτών και ιδιοκτητών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που, παρά τη σεμνή παρουσία τους στο μέσο του κοινού, διακρίθηκαν και έκλεψαν τα βλέμματα όλων όταν έγινε τιμητική αναφορά στο πρόσωπό τους. Άλλωστε, ήδη από το 1957 διοικούν το εκπαιδευτικό ίδρυμα με σύνεση και πρόγραμμα, προωθώντας πάντοτε τις πλέον καινοτόμες διδακτικές μεθόδους και λύσεις, γεγονός που αναγνωρίστηκε από την πρώτη στιγμή και σήμερα έχουμε τους καρπούς αυτών των προσπαθειών.

Φυσικά, στο ίδιο πλαίσιο τιμήθηκε και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, αλλά και οι συντελεστές της αποφοίτησης, μεγάλοι και μικροί. Από τις μαθήτριες και μαθητές του σχολείου μας –και πλέον απόφοιτοι- αλλά και οι καθηγητές μας, προεξάρχοντος του μαθηματικού κ. Βαγιωνά, γενικού διοργανωτή, του χημικού κ. Σταυρίδη, αλλά και του μουσικού και Θεολόγου κ. Λιόλιου και όλων των υπολοίπων που συνέβαλαν από το πόστο τους σε μία άρτια οργανωμένη και πλούσια βραδιά που όχι μόνο έκλεψε τις εντυπώσεις, αλλά σίγουρα θα συζητείται για καιρό. Καιρός που θα μετουσιωθεί σε όμορφες μνήμες για τους μαθητές μας, τα παιδιά μας.

Υπ. Καθηγητές: Ι.Βαγιωνάς


Σχετικά Άρθρα