Αρχείο όλων των Νέων

Περισσότερα Νέα
 
2018-02-01

Επίσκεψη της A΄ Γυμνασίου στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Υπ. Καθηγητές: Δ. Μαυρίδου, Δ.Τσιόκας

Το Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Α.Π.Θ. επισκέφθηκε ομάδα μαθητών της Α΄ γυμνασίου του σχολείου μας.

Την ομάδα την οποία συνόδευσαν οι καθηγητές τους κ. Δ. Μαυρίδου και Δ. Τσιόκας, ενημέρωσε αναλυτικά για το πρόγραμμα γενετικής παρακολούθησης των δασών LIFEGENMON η κα. Ερμιόνη Μαλλιαρού. Το πρόγραμμα αυτό συγχρηματοδοτείται από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό LIFE και στοχεύει, στη μακροπρόθεσμη διατήρηση της προσαρμοστικότητας των δασικών γενετικών πόρων μέσα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον με τη δημιουργία ενός συστήματος γενετικής παρακολούθησης των Ευρωπαϊκών δασών.

Στη συνέχεια οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα εκθέματα του Μουσείου άγριας πανίδας τα οποία έχουν συγκεντρωθεί μετά από προσπάθεια 40 ετών και ανέρχονται σήμερα σε περισσότερα από 200 διαφορετικά είδη της ελληνικής πανίδας.

Το μουσείο, το οποίο είναι εγκατεστημένο στο συγκρότημα των νέων κτηρίων της Σχολής Δασολογίας, περιέχει είδη της άγριας πανίδας της χώρας μας, όπως πουλιά, θηλαστικά, ερπετά και ψάρια, του ελληνικού χώρου, καθώς και προσομοίωση οικοσυστήματος εκβολικού υγροβιότοπου και προσομοίωση οικοσυστήματος δασικού βιοτόπου με τα χαρακτηριστικά είδη της πανίδας που απαντώνται εκεί.


Επίσκεψη της A΄ Γυμνασίου στο Τμήμα Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης